EN DIGITAL SCRAPBOG


12. februar 2011

Milena Penkowa = Stephen Glass


Må indrømme at jeg har fulgt hele Milena Penkowa sagen som var det en Hollywoodfilm! Har tit læst artikler med hende, og hun var denne her unge, smukke superforsker som fik alle os andre til at blegne og tænke "Øj, alt det hun har opnået allerede!". Men så var det hele måske bare en sky af røg ...

Poul Pilgaard Johnsens artikler om Milena Penkowa er (som altid) vidunderligt velskrevne og veldokumenterede - omend gruopvækkende! Og jeg kan ikke lade være med at sammenligne lidt med journalisten Stephen Glass, som i 90erne skrev den ene fremragende artikel efter den anden i magasinet The New Republic og allerede som 23årig vandt national anerkendelse i USA som politisk journalist.

Eneste problem var blot at langt de fleste artikler var fuldstændig fabrikeret fiktion ... Artiklen Hack Heaven (også virkelig velskrevet, prøv selv at læse) var opdigtet artikel nummer 27 og den, der fik det hele til at ramle, da journalist Adam Penenberg på internetavisen Forbes.com fattede mistanke om fusk.

Shattered Glass blev titlen på den fine film om hele skandalen, og den er absolut værd at bruge tid på. Nu venter vi så bare på filmen om Penkowa!

Ingen kommentarer: